lauantai 28. huhtikuuta 2012

Yan Yan suklaadippipuikkokeksit


Pienten harhahyppelyiden jälkeen tuntuu hyvältä palata jälleen takaisin viralliseen Jännän ja Oudon kotimaahan, Japaniin. Vaikka japskit osaavat olla yleensä hyvin suorasukaisesti outoja, niin tämänkertainen tuote osoittaa, että kyseinen kansa osaa myös olla hyvin ovelaa ja piilottaa melko normaalin ulkokuoren alle kasapäin perverssiyttä ja kaksimielisyyttä!  Voiko tässä olla enää olematta nöyränä silkasta ihailusta ja kunnioituksesta?!

Päivän tuote irtosi, jälleen kerran, East Asia Martista, tuosta Tampereella sijaitsevasta outouden Shangri-Lasta. Kyseessä on jaappanilaisen Meiji Seika-yhtiön lisenssillä Singaporessa valmistama, dipattavia keksejä ja suklaakastiketta sisältävä Yan Yan pahvipurkki, jonka hinta oli rahwaan mieliksi tipautettu vain 1,60:n €uropen arvoiseksi. Ilmeisesti tällaiset pikkupurtavat ovat suuressa huudossa nousevan auringon maassa, ainakin päätellen lukuisista Meijin julkaisemista mainospaloista. Need I say more? Mutta sitten itse asiaan:

Värikkään ja houkuttelevan pakkauksen kyljessä kerrotaan kannen alta löytyvän pitkulaisia keksejä ja suklaakastiketta, joihin niitä olisi tarkoitus tökkiä ennen nauttimista. Ensimmäiset epäilyt tuotteen normaaliudesta heräsivätkin, kun paketissa kerrottiin dippitikkujen sisältävän ”fun wordseja”. Mitä ihmettä se tarkoitti!? Sex? Drugs? Rock’n roll? Ainoa keino oli avata rohkeasti kansi ja tarkistaa.


Yan Yan, straight from Japan!

Avaaminen tuotti heti kättelyssä pienoisen yllätyksen: Sisällä oli kaksi muovista koteloa, joista toisessa sijaitsivat siististi pakatut keksitikut ja toisessa erittäin tiiviin näköinen suklaakastike. Tähän asti normaaliuden illuusio kuitenkin pysyi vielä yllä, mutta kun dippitikut pääsivät lähempään tarkasteluun, mureni se kuin suomalaisten toivo kahdesta peräkkäisestä jääkiekon MM-kullasta

Mmm...
Tikkujen ”hauskat sanat” olivat todellakin hauskoja: Kyllä meinaan alkoi kaltaistani perusheteromiestä pelottaa, kun ensimmäisessä ruskeaan mönjään dipattavassa tikussa luki lause ”Lucky colour brown”! No, tungin ruskean tikun rohkeasti suukkiin ja katsoin, millaisia muita ohjeita Meiji-yhtiö halusi minulle jakaa. Seuraavana sain monipuolista ruokavaliota promoavan viestin ”Eat more carrots” ja se jälkeen erittäin moniselitteisen ”Mole in a hole”. Yhdessä tikussa luki lyhyen ytimekkäästi ”Starfish, starfish”, mikä sai minut jo epäilemään, että Charlie the Unicornilla on ollut psykedeeliset kavionsa pelissä tämän tuotteen kehittelyssä.

Jos tikkujen hämärät vihjailut ja kaksimielisyydet suljetaan pois, jää jäljelle suhteellisen tavanomainen keksi & suklaakastike –härdelli, joka maistuu itse asiassa aika hyvältä. Kastiketta on sen paksuuden vuoksi helppo dipata, eikä haittaa laisinkaan jos tekee kuten testaaja nro.2 ja kaataa koko komeuden sohvalle. Jämäkkä kastike pysyy lokerossaan jopa ääritilanteissa! Maultaan vehnäjauhokeksien ja suklaan yhdistelmä on oikein hyvä, pehmeän kastikkeen antaessa potkua hennon makeille keksitikuille. Tuotteen syöminen on myös siistiä ja helppoa, kiitos jämäköiden tikkujen. Himomättäjät saattavat pettyä siihen, että keksitikkuja on paketissa ainoastaan kymmenkunta, mutta itselleni olisi jo tuo määrä ollut yksin nautittuna melkeinpä liikaa, kiitos lähinnä suklaakastikkeen täyttävyydelle ja makeudelle. Jos siis haluat astua askeleen kohti japanilaisten kieroa mielenmaisemaa, käy hakemassa paketti näitä ja katso, mitä ohjeita elämääsi varten tikut antavat. Tämä tekele on myös aidosti ”etninen” eikä varmasti tule ihan kovin äkkiä vastaan suomalaisissa elintarvikeliikkeissä.

PS. Minua ei kannata syyttää sitten siitä, jos Yan Yanin mietelauseet saavat sinussa aikaan eksistentiaalisen kriisin, epävarmuuden omasta sukupuolisesta- ja seksuaalisesta suuntautumisesta tai halun lähteä suorittamaan pyhiinvaellusta Himalajalle. Sinua on varoitettu.Vakavasti.

HAJU: Makea, keksin ja suklaakastikkeen aromia
MAKU: Makea ja suklainen, pehmeä

Kokonaisarvosana: 4 / 5

Bad grammar is the smallesy problem with this product


2nd opinion:

"Pakkaus antaa odottaa enemmän, kuin mitä pakkauksen sisältä lopulta paljastuu. Herkullisen näköinen suklaakastike on kaikkea muuta kuin kastiketta—lähinnä levitettäväksi suklaatahnaksi määriteltävää kaakaovoita. Tikut maistuvat vain ja ainoastaan Marie-kekseille. Paremman puutteessa menettelee, mutta en näitä kyllä uudestaan ostaisi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti