perjantai 29. kesäkuuta 2012

Good Good Eat –Ramenlastut


Näin pitkäksi venähtäneen testailutauon jälkeen on mukavaa löytää tuote, joka on niin pöhkö, että siitä vinoileminen olisi normaalitilanteessa aivan liian helppoa. Kesäopiskelun ja esseiden kirjoittamisen aiheuttaman aivotyhjiön vuoksi menen nyt kuitenkin siitä, missä aita on niin matala, että se on käytännössä uponnut puoli metriä maan sisälle ja otan testattavaksi jälleen yhden tuotteen Japanista, maasta, missä näennäisesti normaalistakin asiasta saadaan väännettyä jotensakin epänormaali. 

Tällä kertaa vuorossa on Taiwanilaisen Wei Lih Food Industrial co., Ltd:n valmistama ja japanilaisen Nishimoto Trading co., Ltd:n Itä-Aasian kansojen välisenä yhteistyönä markkinoima, ramennuudeleista tehty ja pikantisti mustapippurilla maustettu snack. Ja kaikille niille, jotka eivät aiemmin tätä, pääasiassa aasialaisen, moskan riemujuhlaa ole seuranneet, kerrottakoon, että tämäkin tuote lähti mukaan East Asia Martista, jonka myyjät olivat jo reilun kuukauden verran välttyneet allekirjoittaneen pärstän näkemiseltä ja näyttivät silminnähden pettyneiltä astuessani jälleen sisälle liikkeeseen. Hintaa ramenlastupussille taisi kilahtaa hurjat 1,5 €urotukivaluuttaa. 

Good good English
 Sarjassamme helppoja nauruja ensimmäinen huomio kohdistuu tuotteen nimeen: Jos ramenlastujen nimi on ”(everyone says) Good Good Eat” ollaan jo loistavasti lipsahdettu aitoitämaalaisen camphuumorin rajan huonommalle puolelle. Tuotteen uskottavuutta ei myöskään lisää pussin kylkeen printattu, sncakseja korvastaan sinkoava, androgyyni hahmo, jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa seuraavat asiat: 1.) Keltainen Spandex-asu. 2.) Nunchakut. 3.) Sekaisessa mustassa tukassa oleva punainen rusetti. 4.) Aino-/ Reino-tohvelit. Jos tämän kaiken jälkeen on vielä itse jollakin lailla järjissään, koittaa aika avata pussi ja maistella, onko sisältö sitten oikeasti ”good good eat”?

Pieni, 78 gramman pussi on helppo avata ja se paljastaa sisällökseen aimo kasan pieniä, serpentiininpalasien näköisiä, maustettuja nuudeleita. Vaikka tuotteella ei (kuten ei vehnäjauholla nyt yleensäkään) ole minkäänlaista ominaistuoksua, antavat kaverukset mustapippuri & suola nuudeliserpentiinille kuitenkin ihan miellyttävän ominaismaun. Jos joku on joskus syönyt kuuluisia, maustettuja MaMa-nuudeleita raakana paketista, niin on jo silloin päässyt todella lähelle Good Good Eatin makumaailmaa. Vaikka en henkilökohtaisesti tästä mitään älyttömiä kicksejä saanut, hupeni pussin sisältö kuitenkin nopeaan tahtiin tätä arvostelua naputellessa ja jälkimauksi suuhun jäi kevyehkön miellyttävä, pippurinen polte. Ei tästä varmaan ihan EM-jalkapallon finaalin molempien puoliaikojen ajaksi syötävää riitä, mutta eipä tule ainakaan itseään turhaan läskistettyä jonkun Taffelin Giga-Tera-Mättöpussin hotaisemisen tavoin.

Bad bad girl
 
Tällaista tällä kertaa, seuraavaksi vuorossa sitten taas todennäköisesti jonkinlaista juomapuolta kuuman ja aurinkoisen kesän iloksi…

HAJU: Mitäänsanomaton, etäisesti pippurinen
MAKU: Nuudelimaisen vehnäinen, pippurinen, hieman tunkkainen

Kokonaisarvosana: 3 / 5

Big big horror...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti