sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ka Po Preserved mandarin peel -kuivattua ja säilöttyä mandariininkuortaKiina on tunnetusti ollut tukkanuottasilla läntisen maailmanpuoliskon kanssa muun muassa ihmisoikeuksien taholta. Vanhassa idän valtakunnassa  kun ovat voimassa astetta karskimmat metodit totuuden ja oikeuden polulta horjahtaneiden kanssa: Siinä missä eurooppalainen pahantekijä saa sellissään nauttia vapaudenmenetyksen kustannuksella virikkeentäyteisistä tuokioista Playstation 4:sta pelailemalla, huvittelee kiinalainen rikoskumppani ottavana osapuolena olemisella monenmoisissa pieksämistuokioissa sekä mahdollisesti bileiden päätteeksi niskalaukauksen testimaaliksi asettumalla.  Tästä kaikesta johtuen läntistä järjestelmää ovat kansan syvät rivit aina silloin tällöin pehmeäksi ja kukkahattuhenkilömäiseksi moittineet. Mutta nyt, kiitos globalisaation, kulinarismin ja vahvan €uron, on meillä länkkäreilläkin mahdollisuus raottaa salamyhkäisyyden silkkiverhoa ja antaa pahantekijöille tai muuten vain ikäville tyypeille aitokiinalaista itkua ja hammasten kiristystä edukkaasti ja, mikä parasta, lainmukaisesti! Sallikaa minun esitellä kokonaisen euron edestä kidutusta & kärsimystä, sallikaa minun esitellä: Ka Po –kuivattu mandariininkuori!


Kuinka paljon aikaa olikaan kulunut siitä, kun olin viimeksi hiipparoinnillani sulostuttanut tamperelaisen East Asia Martin ahtaita ja tavarantäyteisiä käytäviä! Mutta sieltä, kirjoitusmerkkien ja kirjoitusvirheiden keskeltä taas itseni löysin ja aivan kuin en olisi ollut päivääkään poissa, tarttui kourani ikään kuin jonkin korkeamman voiman ohjaamana pussilliseen hyvinkin eksoottista ruoka(?)tavaraa. Epämääräinen pussi kertoi olevansa kuivattua ja maustettua mandariininkuorta, mainiten sisältönsä toimivan myös suosittuna pahoinvointilääkkeenä Chinanmaassa. Valmistajasta ei pussissa ole länsimaiseen aakkostoon tottuneille mitään tietoa, mutta maahantuojaksi ilmoittautui Hong Kongissa päämajaansa pitävä  Wan Tom Food co., Ltd. Heitin taskuni pohjalta euron tiskiin ja marssin kera mandariinipussin kohti kotia.

Mandariinikin dissaa palkintoja näyttämällä niille kieltään.

Kun residenssini rauhassa aloin syventyä tarkemmin pussiin, alkoivat epäilykset tuotteen maittavuudesta heräillä. Sisältö näytti muovin läpi tarkasteltuna lähinnä joltakin, mitä voisin kuvailla termillä kuivattu zombinliha.  Päätin kuitenkin aukaista pussin ja otin syvän nuuhkaisun sen tuottamasta aromimaailmasta. Seurauksena oli melkoinen yskiminen ja järkytys, sillä zombimandariinien tuoksu oli varmasti aika lähellä sitä, mitä ranskalaissotilaat saivat nuuhkiakseen 99 vuoden takaisessa Ypresissä. Koska en ole kuitenkaan taistelukaasuja nykyisessä elämässäni liiemmälti haistellut, niin voisin kuvailla tuoksua maallikon termein sekoitukseksi tervaa ja kyllästysainetta. Tässä vaiheessa moni fiksumpi olisi jo luovuttanut, mutta erään takavuosien youtube-hitin kannustavat sanat antoivat minulle sisua jatkaa ja maistaa tuotetta.  Hei, Skyrimissäkin alkemistin kyky vain paranee kun tunkee suuhunsa kaikkea epäilyttävää (serious pun intended)! Ei välttämättä ole enää tässä vaiheessa yllätys, että maku ei sanottavasti eronnut tuoksusta, jonkinlainen suolahaponkaltainen kirpeys tosin iski suuhun heti, kun zombinlihanpalanen sinne sujahti. Voin taata, että mitään mandariinimaista pussin sisällöstä oli vaikea löytää, enkä oikein tiedä, miten ihmeessä mandariininkuoren voi saada maistumaan tältä. En ehkä haluakaan tietää. Maku jäi vellomaan suuhun pitkäksi aikaa ja sekoittui pikantisti kaikkeen muuhunkin syötyyn ravintoon. Koska jaettu zombi on aina kaksin verroin kalmompi, annoin myös vaimolleni palasen testattavaksi.  En tiedä, pitikö hän Ka Po:n liuottimenkarvaasta aromista, sillä ainoa kommentti nopean kokemuksen päätteeksi koostui sanoista ”hyi” ja ”helvetti”. Paljon hyvää ja maukasta ovat kiinalaiset maailmaan historian aikana loihtineet, mutta tämä tekele ei kyseiseen joukkoon mahdu!
 
Ei, nämä eivät ole sokeroituja koiranjätöksiä, nämä ovat aitoa zombin sisäfilettä!

En ole näitä ikinä tositoimissa pahoinvointilääkkeenä pääsyt testaamaan, enkä vältsiin tule sitä ikinä tekemäänkään. Uskon, että Ka Po voi matkapahoinvointilääkkeenä ihan toimiakin, mutta saattaa aiheuttaa sivuvaíkutuksena mm. pahoinvointia. Suosittelen lämpimästi kiduttajille, masokisteille, syanidipillerin korvikkeeksi, larppaaja-alkemisteille tai tervanjuonnin vähentämistä yrittäville.P.S. Nyt on itsensä tai muiden kiduttaminen halvempaa kuin koskaan! Mandariinizombien hinta on tippunut vaivaiseen 30 centimeen! (15.6.2014).
P.P.S. Ostin uudestaan, kun halvalla sain.
P.P.P.S. Ei maistunut hyvältä nytkään.
P.P.P.P.S. Ostamani pussin ”best before” oli viime vuoden marraskuussa! Selittänee halvan hinnan.MAKU: Tervashampoo ja Pinotex yhdistettynä suolahappoon
HAJU: Tervashampoo ja Pinotex

Kokonaisarvosana: 2 / 5

Pussin takana oleva varoituskuva: Aiheuttaa sisäisesti nautittuna tuskaa maalla, merellä ja ilmassa.
 

3 kommenttia:

 1. Huhhuh! Näyttää jo heti semmoiselta, että en ilkeäisi edes koskea.. :D! Mutta varmasti tuommoisen zombie-fileen jälkeen voisi pirteänä hypätä aamulla ylös hommiin. Sitä kun viihtisi kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Moro!! Täällä kyllä naurettiin silmät kyynelissä :D Oli kyllä jäätävän hyvää settiä! Uutta settiä vaa sitte ku kerkeet päivittelemään, aina on ilo lukea :P!

  Oli historian tunti ja opettaja kysyi oppilailta kuka Jerikon muurit oikein mursi. Kukaan ei vastannut. Viimein opettaja kysyi asiaa Kallelta. Kalle tokaisi varman kuuloisena: Olipa kuka oli, mutta minä se en ainakaan ollut. Opettaja loukkaantui moisesta näsäviisaasta käytöksestä ja ilmoitti asiasta Kallen isälle. Asiaa aikansa pohdittuaan isä sanoi: kyllä minä Kallea uskon. Jos hän kerran sanoo ettei rikkonut muuria niin ei hän myöskään sitä rikkonut. Opettajaparka loukkaantui tästä kovin ja vei asian koulun johtokuntaan. Kun hän oli esittänyt asiansa, johtokunnan puheenjohtaja sanoi: Kyllä minä Kallen isän sen verran hyvin tunnen, että uskon häntä tässä asiassa. Opettaja oli jo epätoivon partaalla, mutta päätti kuitenkin viedä asian kunnanvaltuustoon. Opettajan esitettyä asiansa ja valtuuston sitä pohdittua, valtuuston puheenjohtaja sanoi: Kyllä me myös olemme sillä kannalla, ettei Kalle ole rikkonut sitä muuria, mutta valtuusto on päättänyt, että kunta kyllä korvaa muurin hinnan kokonaan.


  T. Pauli ja Akseli :)

  VastaaPoista
 3. Lisää päivityksiä toivotaan!

  VastaaPoista