perjantai 9. joulukuuta 2011

Maustetut tofusuikaleet

Back in business, baby!

Viime kerrasta onkin jo vierähtänyt ennätysmäärä aikaa, joten hätäisimmät varmasti ajattelivat minun joutuneen edellisestä julkaisustani mielensä pahoittaneen ja kovasti suuttuneen Cthulhun koston uhriksi. Ikävä tuottaa teille pettymys, mutta syy hiljaisuuteen selittyy niinkin arkisella asialla, kuin kiireellä töissä. Jos myyttinen hirviö aikoo lopettaa olemassaoloni tässä ulottuvuudessa, niin lupaan varmasti kertoa siitä hyvissä ajoin etukäteen. Mutta mennäänpä sitten taasen itse aasiaan (aina yhtä hauska!!1) ja tämänkertaisen eksoottisen eväksen pariin.

Vaikka Cthulhu ei minusta vielä selvää tehnytkään, niin päätin kuitenkin varmuuden vuoksi siirtyä hetkeksi aikaa pois hämäristä liha- ja lonkerotuotteista, turvallisempien ja vaarattomampien kasvikunnan edustajien seuraan. Tällaista tuotetta edustaakin aina luotettavan East Asia Martin ystävällisen henkilökunnan minulle yhden euristiikan hinnalla myymä pussi maustettuja tofusuikaleita.

Tuotteen on valmistanut Hui Ji Food –niminen yritys ja se on pakattu katu-uskottavan moderniin muovipakettiin. Ironista on se, että vaikka tuote on täysin soijapavuista valmistettu, onnistuu se silti näyttämään enemmän lihalta, kuin 90 % x-markettien eineshyllyjen annista. Muovikalvon alla olevat tofusuikaleet näyttävät hämmentävän erehdyttävästi marinoidulta, grillivalmiilta lihalta. Nämä ovat vissiinkin tarkoitettu syötäväksi juurikin nopeana ja edullisena pikasnackina suoraan pussista.

Pussissa ei pienen, jälkiliimatun valmistusaineselostetarran lisäksi luekaan sitten juuri mitään muuta muuksi kuin kiinaksi. Koska kiinankielen taitoni on melkein yhtä hyvä kuin koreankin, päätin käväistä pakkauksessa ystävällisesti latinalaisin aakkosin ilmoitetuilla, tuotteen tehneen yhtiön kotisivuilla hakemassa lisäinformaatiota. Valmistajan kotisivut ovatkin hienot ja informatiiviset. Jos ette jaksa käydä katsomassa, niin tässä pieni tiivistelmä olennaisimmista asioista:

业荣誉一览表  责任在肩 任重道
荣誉已走进历史,未来徽记人将以归零的心态,务实求成、感恩回馈

Kyllä, arvasitte oikein: Sivut ovat täysin ja pelkästään kiinaksi. Tästä johtuen minulla ei edelleenkään ole oikein mitään käsitystä tofuvälipalan valmistaneesta puljusta (tai sen paremmin itse tuotteenkaan syvemmästä olemuksesta). Kannattaa muuten alkaa opetella tosissaan sitä kiinaa, sillä tällaisia ovat parinkymmenen vuoden kuluttua sitten todennäköisesti kaikki tuoteselosteet, kunhan tuo muinainen Keskustan Valtakunta ensin vain saa maailman valloitettua taloudellisin ja sotilaallisin keinoin. Sivujen komia ja moterni flash-animaatio paljasti tuotteen alkuperästä sen verran, että se on todennäköisesti väsätty jossakin päin Etelä-Kiinaa, Sichuanin maakunnan tienoilla. Tätä valistunutta oletusta tukee myös se, että sichuanilaisessa keittiössä, kuten tässäkin tuotteessa, tofu ja mausteet ovat yleensä merkittävässä roolissa. Jännänä detaljina pussin ”kannessa” oli jonkinlainen kiinalainen neito maistelemassa tuotetta hymy huulillaan ja nimmarilta näyttävä tekstintuherrus vierellään. Ilmeisesti joku Kiinan BB-talon asukkaista on päässyt Hui Jille mainosmannekiiniksi!Älä kuvittelekaan! Näitä et pääse grillailemaan, läski!


 
Paketti oli helppo repäistä auki ja sitten pääsinkin ottamaan ensikosketusta tofusiivuihin hajuaistinsolujeni avulla. Tuoksu ei ollut mitenkään mairitteleva ja toi mieleen jonkinlaisen hajustetun, nestemäisen käsisaippuan ja muovin yhdistelmän. Tofuslaissien maku oli vähintäänkin tasavertaisen outo tuoksun kanssa. Parhaiten sitä kuvaa tuntemus siitä, kuin joku olisi ottanut purkillisen kenkälankkia, sekoittanut sen mäntysuopaan, sivellyt mikstuuralla pari keinonahanpalaa ja suihkuttanut pintaan kuorrutteeksi vielä jotakin omituista hajustetta tai kemikaalia. En onnistunut löytämään tofun lisäksi mitään muuta, itselleni tuttua, luonnollista makua tästä tuotteesta vaikka kuinka yritin. Tulisuus pelastaa jonkin verran muutoin kemikaliomaisen muovista aromia, mutta mitään kovin onnistunutta makujen sinfoniaa ei tämän tuotteen taholta syntynyt.  Noin puolensadangramman pakkauksen (sisällön, neropatit!) syöminen ei ollut mikään ylösnousemukseen verrattavissa oleva kokemus ja viimeiset maustetuista siivuista menivät alas lähinnä sisun ja päättäväisyyden voimin. En tiedä mitä enemmän maustettujen tofujen kanssa pelehtineet kasvinsyöjät tästä sanoisivat, minä en ole vakuuttunut. Silti, kuten kaikkien muidenkin tuotteiden kohdalla, kannattaa myös tätä kokeilla ainakin sen kerran verran, jotta tietää miltä tulevaisuus maistuu.

Loppuun vielä perjantain niksinurkan näppärä vinkki jälkikasvunsa ruokatottumuksista huolestuneille vanhemmille: Syöttäkää pussi tätä tavaraa kasvissyöjän uraansa aloittelevalle nuorelle, niin takaan, että paluu kinkku & laardi – linjalle tapahtuu vikkelämmin kuin satasen taittaminen Usain Boltilta.


HAJU: Käsisaippuamainen, hajusteinen, mäntysuopainen
MAKU: Tofuisa, muovimainen, tulinen, mäntysuopainen, nahkamainen

Kokonaisarvosana: 2 / 5


Suositellaan erityisesti piirretyille demoneille ja malleille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti