torstai 3. toukokuuta 2012

Nong Shim Shin Cup -kuppinuudeli


Edellisestä kuppinuudelijutusta on vierähtänyt jo sietämättömän paljon aikaa ja tämän johdosta nyt onkin paikallaan ottaa vielä yksi siitä sivistyneemmästä Koreasta kotoisin oleva tuote kaikenkokeneiden makunystyjen ankaraan arviointiin. Aikaisemmat valmisnuudelitestit ovat antaneet tunnustusta kovan yrityksen johdosta, mutta täydellistä tuotetta eivät korealaiset ole kovasta tsempistä huolimatta vielä onnistuneet luomaan.  Kuinka mahtanee käydä tällä kertaa, kun suurennuslasin polttopisteeseen roudaillaan Nong Shim –korporaation tulisesti maustettu Shin Cup -valmiskuppinuudeli?

Ensimmäinen yllätys (siis teille, arvon lukijat) on varmasti se, että EN ostanut tällä kertaa arvosteluapettani East Asia Martista, vaan hyvinkin suomalaisesta Nekalan K-supermarket Suurjaosta. Kyseinen kauppa on niitä harvoja, valveutuneita marketteja täällä Toijalan takana, jotka ovat ottaneet suuren askeleen nuudelikuluttajien kannalta ja laittaneet tilauskupongit vetämään Eteläiseen Koreaan, Nong Shim-yhtiön loputtomien tuotantolinjojen suuntaan. Hintaa kupilliselle mausteisia vehnäkiehkuroita tuli abauttia kahden €nzion verran. Jostain syystä kotomaiset liikkeet kiskovat etnisistä tavaroista ”erikoisliikkeitä” kovempaa hintaa; East Asia Martissa sama tarvike oli ostettavissa noin 60 centtiä halvemmalla. Mutta hinnasta viis, jos tuote toimii ja maistuu. Kuinka pärjääkään tämänkertainen koreanoodeli makunsa ja syötävyytensä puolesta?

"Säärikuppi"

En tiedä, onko syy ilkeän Pohjois ”pahis”-Korean haavoittuvassa nykytilanteessa vai Eteläisen naapurinsa ”hyvis” –Korean tuotekehittelyn läpimurrossa, sillä tämänkertainen, mausteinen Nong Shim on kuin täydellinen taekwondopotku muita valmisnuudeleita kohtaan: Osuu ja upottaa! Nämä Kapitalistikorean kaivertamat kuppinuudelit ovat erittäin mausteisia, maukkaita ja tasapainoisen toimivia! Pahvipurkista ei irtoa minkäänlaisia sivuhajuja, mutta se ei silti lämpiä sietämättömän kuumaksi kädessä. Nuudeleiden seassa on valmispöperöstandardilla antelias määrä kuivattuja vihanneksia ja jopa ilmeisesti pari shiitakesienen palaa. Kaiken kruunaa monivivahteinen ja vahva maustemaailma. Makunystyjä hemmotellaan niin happamuudella, suolaisuudella kuin umamillakin. Kukaan ei myöskään kiellä nuudeleiden tuunaamista omilla raaka-aineilla, ja ainakin tuore kevätsipuli ja chili antoivat allekirjoittaneen kupissa nuudeleihin erinomaista lisämakua. Pisteenä iin päällä jopa itse muki on mukavan pirteä ja värikäs, tehden näin osansa nauttijan ruokahalun kohottamisessa.  Ainoa narina tulee siitä, että kupillinen saattaa jollekulle ehkä tuntua vähän pieneltä määrältä, mutta jos siltä tuntuu, niin lakkaa marisemasta ja osta näitä kaksi kappaletta, senkin fatso!

Eipä tässä voi enää paljoa muuta sanoa, kuin että Nong Shimin tulinen Shin Cup ottaa tähän asti korkeimmat pisteet kaikista syömistäni valmisnuudeleista ja asettaa vertailustandardin muille saman kategorian pöperöille. Mahtaa Pohjois-Korean agentteja ketuttaa suurella kädellä, kun eivät onnistuneetkaan tällä erää sabotoimaan tätä kapitalistisen ruokateollisuuden huippusaavutusta! Ei tässä auta enää turhia höpöttää, vaan, vanhaa Itä-Aasialaista viisautta mukaillen sanoa, että ”Hän, joka syö reippaasti natriumglutamaattia, on kuin Buddha pikanuudeliaterialla”. Meditoikaa siitä!


 
HAJU:  Kirpeän mausteinen
MAKU:  Tulinen, chilinen, hapan, suolainen, umaminen
 
Kokonaisarvosana:  5- /5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti