torstai 22. marraskuuta 2012

Pocari Sweat –energiajuomaKun ihminen on pakotettu tuottamaan yli 40 sivua esseemuotoista tekstiä maailman tylsimmistä kuviteltavissa olevista aihepiireistä ja muokkaamaan vielä siinä samassa keskeneräistä päättötyötään valmiiksi, se ei ehdi tekemään mitään hauskaa ja hyödyllistä, kuten kirjoittamaan outoa blogia. Mutta nyt ovat pilvet väistyneet, gradu painossa ja FM:n paperit byrokratian kankeiden tekohampaiden pureskeltavina! Tämä tarkoittaa sitä, että on vihdosta viimein aikaa panostaa enemmän elämän tärkeisiin asioihin. Tällä kertaa tärkeä asia on energiajuoma, joka tulee Japanista ja tottelee herkulliselta kuulostavaa nimeä: Pocari Sweat!

Ionit vähissä? Pocari auttaa!

Miksi, oi miksi te japanilaiset aina käytätte englantia tuotteissanne, vaikka ette siitä mitään ymmärrä? Toisaalta, on kyllä hyvä, että käytätte, sillä muuten jäisivät monet hyvät naurut saamatta. Pocari Sweat on malliesimerkki japanilaisesta tavasta hyödyntää engrishiä: Otetaan (japskikorvaan) hyvältä kuulostava sana, joka ei tarkoita mitään (Pocari), lisätään perään trendikäs enkkusubstantiivi (sweat) joka jollakin lailla liittyy tuotteen luonteeseen (urheilujuoma) ja menekki on kotimarkkinoilla kovempi kuin joditableteilla vuoden 1945 Hiroshimassa! Sillä, että nimi kuulostaa englantia ykköskielenään käyttävästä oudolta tai jopa vastenmieliseltä, ei ole mitään väliä, koska nämä henkilöt eivät kuulu kohderyhmään eikä heitä ainakaan Japanissa edes kovin paljoa ole. Voiko nerokkaampaa markkinointistrategiaa enää edes olla!? Minäkin taidan perustaa kasvilannoitetta valmistavan yrityksen ja antaa yleislannoitteelle saman kaavan mukaan nimeksi esmes:  Hillois Shit! Kerron sitten, kun teen tuolla ensimmäisen miljoonani.

Oma tölkilliseni Pocarihikeä löytyi kaupasta, jossa minun varmasti uskottiin vihdoin kuolleen, jonka kunniaksi oli ehditty jo pitää monet bileet. Ilo oli East Asia Martin väelle kuitenkin ennenaikaista ja loppui lyhyeen kun pelmahdin paikalle vain poistuakseni 1,7 €xecutivea köyhempänä ja Pocari Sweat kainalossani (pun intended…). Kotosalla syvennyin tarkemmin sekä englantia että japania sisältäneeseen, isänmaallisen sinivalkoisin sävyin väritettyyn pikkupurkkiin ja totesin ilokseni tuotteen olevan aitojapanilainen, Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd:n tuote.

Get your sweat here!

Heti purkin ritsahdettua auki, aistii nenä greippimäisen tutun aromin. Nenän ensivaikutelmaa komppaavat myös makunystyt kerrosta alempana: juoma maistuu laihan sitruksiselle, tuoden näin mieleen takavuosina huiman suosion saaneet, keinotekoisesti maustetut vitamiiniporetabletit, jotka piti liuottaa lasilliseen vettä ennen nauttimista. Juoma on siis sanalla sanoen mieto ja menee yhtä helposti alas niin japanilaisen kuin suomalaisenkin kurkusta. Mitään kovin dramaattista kokemusta Pocari ei saa aikaan, mikä on sinällään sääli. Jotenkin toivoin, että nautittuani purkillisen tätä, alkaisi tehdä mieli banzaita huutaen silpoa vihollisia samuraimiekalla tai tehdä jonkinlaisella ajoneuvolla kamikaze-isku lähimpään lentotukialukseen, mutta kun ei, niin ei! 

Jos tykkäät syystä tai toisesta hikoilla paljon, niin uskon, että Pocari Sweat on ihan kokeilemisen arvoinen palautumis-energiajuoma, eikä ainakaan maistu millään tavoin epämiellyttävälle. Tosi kovaan nestevajeeseen ei vähän alle kahden ja puolen desin purkista kovasti apua ole, mutta varmasti tämä jonkun treenisession päälle ihan kivuttomasti uppoaa. Ja kyllähän tämä nyt aina jonkun ES:n hakkaa kuin kendotaistelija lanittajan!HAJU:  Hapan, greippimäinen
MAKU:  Sitruksinen, laiha, vitamiiniporetablettimainen

Kokonaisarvosana:  3 / 5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti