keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Bowl Noodle

Nuudeleitahan ovat Suomen kaupat ja kioskit pullollaan, mutta nyt puhutaankin laadusta ja asiantuntemuksesta! Et kai sinäkään ostaisi Mongoliassa tehtyä mämmiä tai Bangladeshilaista saunaa? I thought as much. Niinpä Pirkan ”vehnäjauhonarua pussissa” – tuotokset kalpenevatkin, kun otetaan vastustajan nurkkaukseen aitoja, nuudeleiden syntysijoilla tehtyjä tuotteita. Yksi tällainen on Hot&Spicy -kulhonuudeli yhdestä tämän ruokalajin luvatuista maista eli Etelä-Koreasta, tuosta kommunististen naapureidensa halveksimasta, amerikkalaisen rappiokapitalismin vientikohteesta. Kyseisen tuotteen on valmistanut alalla jo vuodesta 1965 toiminut valmisnuudeleiden kova nimi Nong Shim Co., Ltd. Siinä missä piskuisia pussinuudeleita saa kotomaasta reilusti alta eurolla, kääntää Nong Shimin deluxe-versio kulhoineen asiat päälaelleen ja kustantaa lähestulkoon pari kappaletta euromaiden yhteisvaluuttaa Tampereen East Asia Martilla! Mutta kovalle(!) hinnalle on syynsä: Jonkinlaisesta polystyreenistä tehty kulho on kuluttajalle kuin Graalin malja Indiana Jonesille. Ampumahaavoja se tuskin parantaa, mutta nyt voit ainakin valmistaa ja syödä nuudelisi tyylikkäästi suoraan kupista, joutumatta enää työkavereiden pilkan kohteeksi yrittäessäsi kokata pussinuudeleita kahvinkeittimen pannussa. Lisäksi styroksi pitää lämmön sisällä ja kätesi palovammoitta läpi ruokailuprosessin!

Exquisite design since 1965!

No miltäs se sitten maistuu? Maku on kuin toisesta maailmasta useimpiin kotokauppojen pussinuudeleihin verrattuna. Mukavan tulista ja lämmittävää keittoa, eikä sattumien määrässäkään ole nuudelistandardien niukkaan maailmaan suhteutettuna säästelty! Ainoa miinus tulee kaksiteräiseksi miekaksi osoittautuvasta polystyreenikulhosta: Vaikka se toimiikin hyvänä lämmöneristeenä molempiin suuntiin, niin ikävänä sivuvaikutuksena se myös tuoksahtaa vahvasti muoville. Kun kupin nostaa nenukkinsa alle ja ryystää sieltä lusikan avulla maukasta keittoa niin saa samalla tahtomattaan hajuaistielimeensä muovisen sivutuoksun. Pahuksen Eteläkorealaiset! Aina jokin juju ujutettuna täydellisen kuuloiseen tuotteeseen! Kia-autoissa se on 7 vuoden takuun maksattaminen salakavalasti huoltohinnoissa ja Nong Shimin muutoin maukkaissa ja tulisissa kulhonuudeleissa se on teolliselle haiseva kulho. Joka tapauksessa tuote on varsin onnistunut ja kätevä, mutta edellä jo moneen kertaan mainittu ja manattu styroxaromi tiputtaa loppuarvosanaa ainakin yhden pisteen verran. Jos olet kuitenkin lähdössä paikkaan, missä helppous ja astiattomuus ovat valtteja, on tämä kulhonuudeli oikein hyvä ja toimiva valinta. Toimii esmes retkellä Islannissa, kun lappaat vaan kuumasta lähteestä vettä kulhoon ja nautit.

Ai niin, tekele sisältää myös (nuudeleille erittäin tyypilliseen tapaan) lisäainetta numero E621. Tämä on sitä kuuluisaa natriumglutamaattia, joka saattaa herkimmille aiheuttaa kaikenlaisia kipuilu & tuska – kategoriaan lukeutuvia, todellisia ja kuviteltuja, henkisiä ja fyysisiä oireita. Jos tuntuu siltä, että kantti tai pakki sen syömisestä hajoaa, niin älä syö tätä tuotetta. Sinua on varoitettu.

MAKU: Tulinen ja suolainen, mukana umamia
HAJU: Mausteinen, muovinen

 Kokonaisarvosana: 3 ½  /  5

Naruto-spiraaligalaksi keskellä nuudeliavaruutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti