torstai 17. marraskuuta 2011

Duriotrilogia osa II: Toffeen Vastaisku

Herranpieksut sentään! Hedelmien haisevan kuninkaan, durion, aitous on onnistuttu häpäisemään ja siitä on valmistettu länsimaistenkin nassikoiden makuun sopivia toffeekarkkeja. Näin voi käydä vain, kun itä kohtaa lännen, oksettava durio makoisan toffeen!

Aiemassa blogijulkaisussa kirjoitin kaakkoisaasialaisesta duriohedelmästä, jonka tuominen esim. joihinkin kyseisen maanosan hotelleihin ja julkisiin liikennevälineisiin on lailla kielletty johtuen hedelmän vähintäänkin omintakeisesta tuoksusta ja mausta. Siis erittäin vahvasta ja omintakeisesta tuoksusta sekä mausta. Samaan syssyyn testattu, ”Durian Cake” soitti aromaattiset alkusointunsa ja lunasti vahvasti duriosta annetut lupaukset ja varoitukset. Mutta nyt vuorossa on duriotarinalle jatkoa seuraavan tuotteen nimissä.

Jos aiemmin maistelemani duriotahna sopikin, ainakin maultaan, hedelmien kuninkaan haisevaan imagoon, niin samaa ei voi sanoa Thaimaalaisen Boonchai Durian Product Co., Ltd. – yhtiön valmistamista toffeekarkeista. ”Durian Toffeessa”  durion pistävä tuoksu ja kaksitahtibensiinin aromirikas maku on hukattu lähestulkoon täysin kookosmaidon , siirapin ja sokerin alle.

Ostin kuvassa olevan pussin duriotoffeeta, pienen syrjähypyn jälkeen, jälleen Tampereen East Asia Martista himpun verran alle kolmella eurolla.


Majesteetti! Mitä teille onkaan tehty?!

Avasin tiukasti muovikalvolla sinetöidyn pakkauksen ja odotin kohtaavani durion huumaavan ominaishajun, mutta yllätyksekseni sainkin sieraimiini vain vienon tuulahduksen makeaa toffeeta jossa oli etäisenä muistona entisistä suuruuden ajoista heikko duriontuoksu. Kaikki toffeet oli pakattu yksittäin värikkäisiin kääreisiin, kyseisten mellien ulkonäön ollessa muutenkin ilahduttavan kotitekoinen. Tuote sisältää 35 % duriota, 30 % sokeria, 25 % kookosmaitoa ja 10 % siirappia.

Valmistauduin makuaistillisesti vieläkin melkoiseen duriotrippiin laittaessani ensimmäisen toffeen suuhuni, mutta ei, ei iskenyt kuin vatsavaivoista kärsivä ninja tämä karkki. Sen sijaan karkin aromi oli ällistyttävän hyvä ja harmoninen sekoitus kookosta, sokeria ja duriota. Jotain toffeen helposta lähestyttävyydestä kertoo sekin, että tarkasta ja vaativasta maustaan tunnettu puolisoni sai syötyä kokonaista yhden karkin ilman sen kummempia valituksia, eikä naapurin lemmikkikarhukaan juossut uikuttaen kohti horisonttia hönkäistyäni parin karkin jälkeen sitä kohden.

Duriotoffeessa on onnistuttu löytämään tyylikkään hienostunut balanssi kaikkien valmistusaineiden välille ja hedelmän itsensä omalaatuinen aromi on tällä kertaa ainoastaan sivuroolissa. Se on oikeastaan todella hyvä asia, sillä näitä syö mielellään ihan muutenkin, kuin hampaat irvessä blogijuttua varten. Sanoisin, että tämä tuote sopii mietoudessaan ja tuttuudessaan mainiosti durion makuun ensi kertaa tutustuville (senkin vässykät!) tai muuten vain tavanomaiseen toffeeseen kyllästyneille. Hedelmää on käytetty juuri sopivassa suhteessa, joten se ei huumaa aisteja vaan antaa toffeesekoitukselle pikantin ja eksoottisen maun. Haittapuolena on luonnollisesti se, ettet voi enää karkottaa petoeläimiä ja pedofiilejä hengityksesi voimalla.

Suosittelen testaamaan!

 
HAJU: Mieto, jonkin verran pistävän tunkkainen
MAKU: Makea, toffeemainen. Hieman duriomaista tunkkaisuutta

Kokonaisarvosana: 4 / 5 


STAY TUNED FOR PART THREE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti